Största boxarna i världen genom historien

Varje idrott har sina stjärnor. I de flesta sammanhang när det handlar om en idrottsgren är det just dessa profiler vi kommer ihåg och vill se mer av. Cristiano Ronaldo och Messi är fotbollens fixstjärnor. Nadal, Federer, Djokovic och Sjarapova syns mest i tennis. Boxning har många stjärnor – både lokalt, globalt och för varje given viktklass.

Muhammed Ali – Cassius Clay

Största stjärnan genom tiderna heter utan tvekan Muhammed Ali eller Cassius Clay. Efter att ha konverterat till islam bytte Cassius Clay namn till Muhammed Ali. Muhammed var duktig på att skapa rubriker. Boxningens popularitet har nått sin kulmen precis när Muhammed var befann sig i sitt esse. Kentuckysonen var betydligt skickligare och starkare än alla sina motståndare. Muhammed Ali klassas med allt rätt som boxningens motsvarighet till fotbollens Pelé. Will Smith fick äran att spela Muhammed Ali i filmen ”Ali” år 2001. Enligt recensionerna gjorde han det riktigt bra. Vill du veta mer om boxaren och människan Ali så är filmen att rekommendera.

Mike Tyson

En annan stjärna som de flesta känner till är Mike Tyson. Om vi drar paralleller med fotbollen igen, är Mike mer av en Maradona – fenomenalt snabb, rätt kort jämfört med sina motståndare och enormt duktig när han väl sätts på prov. Hela Tysons liv har precis som Maradonas har kantats av skandaler. Precis som Muhammad Ali konverterade Mike Tyson till islam. Han behöll dock sitt gamla namn i offentliga sammanhang. Egentligen heter Mike numera Malik Abdul Aziz. Trots det faktum att Tyson avslutade sin karriär år 2005, syns han fortfarande i medier. Senast kunde vi njuta av hans skådespelartalang i komedin ”Baksmällan del 1”. Tyson är en vegan och är noga med att strikt följa dieten.