Skaffa utrustning

För att kunna träna boxning är det viktigt att ha bra utrustning, vissa saker är självfallet ett måste för ens kunna träna boxning, men det finns även annat som är bra att ha.

Boxing Girl

Skydd

Boxningshandskarna är en av de mest ikoniska sportredskapen någonsin, det är nog väldigt få som inte vet omedelbart vad de är när de ser dem. Men det finns faktiskt olika typer och det är mest vikten som bestämmer vilken typ. De lättaste används nästan uteslutet för träning på mitts eller säck, men också för teknikträning. De tyngsta används vid sparring och matcher.

Tandskydd finns det många olika variationer av, men det är huvudsakligen mindre skillnader i design och märke endast. De bästa tandskydden är de som är anpassade efter sin egen mun, dessa kan man ofta skaffa genom att kontakta en tandläkare.

Boxningshjälmen används främst vid sparring och är menad att minimera risken för skador medan man tränar. Vissa typer av hjälmar skyddar även kindbenen.

Träningsredskap

Många gånger så tränas boxning på gym, och där har man oftast tillgång till redskap som boxningssäckar och slagboll, men det kan vara praktiskt att även ha en boxningssäck hemma. Sportamore.se har ett par modeller till bra pris om man är intresserad av att skaffa en. Brukar man träna med en partner kan man dessutom införskaffa ett par mitts, det är ett bra sätt att inspektera sin parters teknik och slagstyrka. Ett annat träningsredskap som länge varit populärt för boxare är hopprepet. Nedan kan du se en video på tips på hopprepstekniker för boxare.

Kläder

Alla kläder behöver inte vara det du har på dig medan du tränar sparring, eller ens när du tränar med mitts eller säck. Kondition är något som är väldigt viktigt för boxare, och just därför är jogging ett mycket vanlig träningssätt. Jogging- och löpningskläder finns i de flesta sportbutiker, det ska inte vara några problem att få tag på. Ett par bra löpningsskor är också bra att lägga en slant på.

Med all denna utrustning har man det mesta som kan tänkas behövas för att verkligen börja träna boxning på allvar.