Inspiration från UFC och MMA

Ronda Rousey fortsätter dominera sin viktklass i MMA. De senaste vinsterna har inte bara cementerat hennes ledande roll som en av världens bästa atleter, de har även tydligt visat hur stor hennes vinnarskalle är.

I många boxningskretsar hör man ofta att de bästa boxarna hade en tuff uppväxt. Det finns många teorier bakom varför detta är fallet men statistiken är tydlig. Även om Ronda Rousey inte tillhör boxningens värld så är hon en slagskämpe och hennes resa till storhet är bara ännu ett bevis på att denna teori kanske faktiskt stämmer.

Från talsvårigheter till OS-brons och UFC

Under sina intervjuer talar Ronda ofta om hur träningen och fighterna är hennes sätt att få utlopp för sina känslor. I hennes bok My Fight / Your Fight ger hon en tydlig inblick i hur hennes sätt att tänka, uppväxt och framför allt uppfostran från den judotokiga mamman ledde henne dit hon är idag.

Oavsett om du är intresserad av MMA eller inte så är boken väl värd att läsa. Framför allt så kan det på många sätt inspirera dig att träna ännu hårdare och ta din boxning till nästa nivå. Om Ronda inte kan inspirera dig att handla hem ett par nya löparskor från sidor som Sportamore och ge dig ut för lite konditionsträning på en gång, så finns det inget som kan göra det.

En annan bok som är väl värd att läsa är Frank Anderssons biografi, Sanningen om lögnerna. Genom att läsa om Franks misstag i livet kan du kanske själv undvika de värsta fällorna.