Boxningsprofiler

Inom boxningen har det genom åren funnits många kända profiler, här tänkte titta lite närmare på några av dessa.

Paolo Roberto

Paolo Roberto är troligtvis en av Sveriges mest kända boxningsprofiler, dock mer för sina insatser utanför ringen. Förutom ett antal filmroller i filmer som Sökarna, 9 millimeter och Flickan Som lekte Med Elden har han även varit programledare för Expedition: Robinson samt Pengarna på bordet.

Velo Koskela

En kanske inte jättekänd profil inom svensk boxning, men som ändå har gjort en intressant resa är Velo Koskela, som efter boxningskarriären gick och blev naprapat. Tillsammans med några kamrater har han utvecklat en vadmuskeltöjare som motverkar stela fotleder.

Frida Wallberg

På damsidan är utan tvekan vår mest kända boxningsprofil Frida Wallberg. Den största framgången kom i november 2010 när Wallberg erövrade det prestigefyllda WBC-bältet i en match mot kanadensiskan Olivia Gerula. Wallberg lyckades sedan försvara bältet vid ytterligare två tillfällen.

I juni 2013 råkade Frida Wallberg ut för en otäck smäll i en match mot australiensiskan Diana Prazak och fick en hjärnblödning. Huruvida hon kommer att komma tillbaka till boxningsringen är idag oklart.