Boxningsnyheter i Mars

9567286-boxing-2015-design

Boxning är ju en publikfavorit bland så många och det finns ofta intressanta nyheter inom boxning man lätt går miste om när man bara ser matcherna. Här kommer lite nytt från boxningsvärlden från mars månad.

En av de gladaste nyheterna vi fått den här månaden är om Klara Svensson. Det står nu klart att Klara kommer att få som hon vill och hennes titelmatch mot den regerande mästaren Erica Annabella Farias kommer att ske, och dessutom i Köpenhamn. Klara säger att det känns jättebra att matchen kommer att ta plats så nära hennes hemstad, Malmö. Hon vet att det kommer finnas en hel del svenskar och danskar i publiken som kommer att supporta henne. Men det kommer inte att bli lätt, det är Klara helt medveten om. Att Erica är en tuff motståndare är uppenbart, hon har dessutom en mycket aggressiv stil, likt många andra sydamerikanska boxare, men Klara säger att hon är beredd, efter alla sina 15 matcher är hon fortfarande obesegrad, argentinskan har en förlust på 22 matcher. Vad nu oddsen kommer att vara på denna match är det bara att vänta och se.

En annan härlig svensk nyhet får vi från en av Sveriges allra största boxningstalanger på 2000-talet som tyvärr försvann ett tag på grund av en handskada förra året. Det är förstås Oscar Ahlin vi talar om. Den 14:e mars visade han än en gång att han är en fantastiskt boxare när han lyckades knocka sin motståndare från Mexiko, Alvaro Gaona, bara två minuter och 44 sekunder in i matchen. I intervjun efteråt säger att ”det är bara att fortsätta slå folk på käften” med det leende vi har kommit att förvänta oss av honom. Precis som Klara är Oscar obesegrad, han har haft 12 raka segrar som proffs och hela 10 av dem har varit genom knockout. Det är möjligt att Oscars nästa motståndare kan bli svensken Badou Jack, som den 24:e april kommer att gå en VM-match i super mellanvikt mot Anthony Direll i Chicago.