Börja med boxning

Att boxas är en rolig form av motion och det är lätt att komma igång. Boxning som motion handlar väldigt lite om att gå matcher mot någon motståndare. Det handlar mer om att träna balans, kondition och styrka genom olika typer av övningar. Mycket av träningen går ut på att boxa på boxningssäckar.

Boxningshandskar

Första gången

När du vill sätta igång, kolla upp var du har en boxningsklubb med träningslokal och ta reda på när det är öppet. Sedan kan du gå dit och höra dig för hur det går till. Det är vanligt att man första gången får prova på utan kostnad. Du behöver ha med dig vanliga träningskläder och gymnastikskor. Handskar får du säkert låna av klubben som brukar ha några par för utlåning. Om du tycker att det verkar roligt så bör du efter några gånger köpa dig egna boxningshandskar. Handskar som passar bra är bekvämare att träna i och dessutom känns det fräschare – ingen annan än du svettas i dem. Bra boxningshandskar kan du köpa på nätet hos Länna Sport som har ett stort sortiment och många sorters handskar att välja mellan.

Första matchen

Det tar tid innan man får gå sin första match. Då har man tränat ett bra tag och blivit bedömd att klara att gå en match. Vanlig motionsboxning kan man hålla på med hur länge som helst utan att gå någon match.

Innan första matchen har man fått träna mot en sparringpartner under överinseende av en instruktör. Den första matchen kommer du att gå i din egen viktklass mot någon i samma viktklass och med samma erfarenhet av boxning. Det är din tränare som avgör om du är tillräckligt erfaren för att tävla. Om du har fler frågor har DIF Boxning en väldigt bra Frågor & Svar-del som du finner här.